Friesland Verhuizingen
Specialist in bedrijfsverhuizingen
Specialist in particuliere verhuizingen
verhuiswagens friesland.jpg
friesland verhuizingen zaailand.jpg

KEURMERK SOCIALE ONDERNEMING

Mondial Friesland Verhuizingen, het verhuisbedrijf uit leeuwarden, heeft het Keurmerk Sociale Onderneming ontvangen!

Dit certificaat is een mooie bevestiging en erkenning voor onze inzet als maatschappelijk betrokken organisatie; aldus Gideon Korsten, mededirecteur van Mondial Friesland Verhuizingen.

KSO keurmerk logo kleur

Keurmerk Sociale Onderneming, Sustainable Development Goals

Voor het Keurmerk Sociale Onderneming worden de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties aangehouden. De SDG’s zijn 17 doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030Er komen thema’s als onderwijs, armoede, economie en klimaat aan de orde.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Of het nu gaat om social return on investment, elektrisch verhuizen, vrijwilligerswerk of het sponsoren van goede doelen. Mondial Friesland Verhuizingen neemt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en zet zich in voor de volgende doelen:

 

Geen armoede Groede gezondheid en welzijn Waardig werk en economische groei Ongelijkheid verminderen Klimaatactie

 

Steentje bijdragen

Mondial Friesland Verhuizingen geeft op verschillende manieren invulling aan sociaal ondernemerschap en draagt, samen met haar team, graag een steentje bij aan het verbeteren van de samenleving. Zo hebben we laatst overtollig meubilair geschonken aan stichting REA College, hier worden volwassen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben vakgericht opgeleid om zo weer deel te kunnen nemen aan de arbeidsmarkt.

Ons verhuisbedrijf zet zich o.a. actief in voor:

  • Social return on investment: mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt krijgen bij Mondial Friesland Verhuizingen de kans om aan het werk te gaan

  • Milieu: wij zetten ons in om overtollig meubilair een tweede kans te geven en bieden onze klanten de mogelijkheid om volledig duurzaam te verhuizen, met inzet van elektrische vervoersmiddelen en milieuvriendelijk verpakkingsmateriaal. 

  • Sponsoring en vrijwilligerswerk: regionale goede doelen worden door ons bedrijf gesteund en medewerkers zijn actief in diverse vrijwilligersfuncties.

Maatschappelijk aandeel

Mondial Friesland Verhuizingen is aandeelhouder van Mondial Movers (de landelijke verhuisorganisatie met vestigingen in heel Nederland). In 2019 hebben 20 Mondial-bedrijven een gezamenlijk maatschappelijk aandeel gerealiseerd van 1.620.490 miljoen euro, dit is berekend door Keurmerk Sociale Onderneming Nederland. Deze waarde is o.a. opgebouwd uit het aantal uren vrijwilligerswerk door medewerkers, het in dienst nemen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en de hoogte van sponsoring in geld en middelen, die ten goede komen aan de samenleving.

Foto groep Keurmerk Sociale Onderneming 1024x593

Gecertificeerde Mondial Movers verhuisbedrijven

Keurmerk Sociale Onderneming

Het Keurmerk Sociale Onderneming wordt alleen uitgereikt aan bedrijven die bij een onafhankelijke audit aan kunnen tonen dat zij zich écht sociaal opstellen. “Wat we bij het Keurmerk van belang vinden is dat bedrijven niet alleen zéggen dat ze sociaal ondernemen en duurzaamheid belangrijk vinden, maar dat ze het ook waarmaken en dat dit in het hele bedrijf geïntegreerd is”, aldus André Visser, directeur van het Keurmerk Sociale Onderneming. Met het behalen van het certificaat laat het voltallige team van Mondial Friesland Verhuizingen zien dat ze aantoonbaar bijdragen aan de